Nieuws

Patiënten te laat door parkeersituatie Isala Zwolle

Patiënten van de Zwolse Isala komen te laat op een afspraak doordat zij alleen via een omweg de hoofdingang van het nieuwe ziekenhuis kunnen bereiken. De parkeergarage van het ziekenhuis ligt verstopt achter het nog te slopen oude Sophia Ziekenhuis.
Nadat mensen hun auto in de parkeergarage hebben geplaatst, moeten zij om het oude gebouw van het Sophia Ziekenhuis heen om de nieuwbouw te bereiken. Dat is een wandeling van ongeveer 7 minuten. Het ziekenhuis zet pendelbusjes in om mensen met een broze gezondheid en mensen die slecht ter been zijn te vervoeren.

Ziekenhuis erkent: 'situatie niet ideaal'

Maar ondanks dit gratis alternatief, zijn niet alle patiënten tevreden met de huidige situatie. Vanuit de parkeergarage een taxibusje in, wordt vooral met rolstoel als hinderlijk en omslachtig ervaren. Het ziekenhuis erkent dat de situatie niet ideaal is. Volgens een woordvoerder zal de overlast nog zeker een jaar duren. Dan is het oude Sophia Ziekenhuis gesloopt en komt er op die plek nieuwe parkeergelegenheid. De loopafstand naar het nieuwe ziekenhuis vanuit de parkeergarage zal dan ook veel korter zijn.
Bekijk de video in HD op YouTube.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.