Nieuws

Veulen met ingeslagen schedel gevonden in wei bij Hengelo

Onrust onder ponybezitters in Twente neemt toe.
Onrust onder ponybezitters in Twente neemt toe.
In een weiland aan de Rougoorweg in het buitengebied van Hengelo is een dood pony veulen aangetroffen. Het dier had een ingeslagen schedel.
Volgens Stichting Zinloos Geweld is de onrust onder paardenbezitters in Twente alweer toegenomen. De regio is in het recente verleden vaker opgeschrikt door wandaden die speciaal tegen paarden en pony's zijn gericht. Zo was in de omgeving waar het dode veulen is gevonden regelmatig een man actief die seksuele handelingen verrichtte met paarden.
Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) onderzoekt de pony. De politie bevestigt dat de pony gewond was aan het hoofd, maar kan nog niet zeggen hoe de verwonding is ontstaan. De politie sluit niet uit dat een ander paard in het weiland (per ongeluk) het veulen heeft getrapt. Het is niet bekend wanneer het NFI klaar is met het onderzoek.
Jaren geleden waren ernstige mishandelingen van paarden aan de orde van de dag in Twente. Daarvoor verantwoordelijk was een man die paarden op gruwelijke wijze met een mes verminkte. Hij stond in de volksmond bekend als de Beul van Twente. Deze man zit in een tbs-kliniek.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.