Nieuws

Rechtszaak tegen 'non' uit Delden uitgesteld

De rechtbank in Almelo heeft de strafzaak tegen een vrouw uit Delden aangehouden om het rapport van de gedragsdeskundigen goed te kunnen bestuderen. De vrouw doet zich voor als non.
De vrouw zou in november vorig jaar politiemensen hebben aangevallen met een ijzeren staaf. Ook zou ze een baksteen tegen de auto waarmee de agenten waren gekomen gegooid hebben. Dat zou zijn gebeurd toen agenten na klachten uit de buurt naar haar woning aan de Nieuwstraat gingen. Daarnaast zou de vrouw zijn gevlucht na een aanrijding.
De Deldense stond eerder ook al eens voor de rechter wegens het inrijden met haar auto op kinderen in haar buurt. De rechter veroordeelde haar in 2008 tot een verplichte opname van een jaar in een psychiatrische kliniek. Dat was tot grote opluchting van de buurt die aangaf veel overlast te hebben van de vrouw die zegt een non te zijn.

Vrouw wilde klooster beginnen

De vrouw wordt daarnaast verdacht van het oplichten van meerdere bedrijven en mensen in 2012. Dat zou de vrouw gedaan hebben onder de dekmantel van een stichting met christelijke inslag. Het Bisdom Münster waarschuwde in 2007 al voor activiteiten van de vrouw uit Delden.
Ze zou bij kerkgemeentes in Duitsland geld inzamelen voor een klooster dat ze wilde oprichten. Onderzoek van het Bisdom wees uit dat de vrouw op generlei wijze ingeschreven staat bij een bestaande kerkgemeenschap.
De rechtbank gaat op 5 november verder met de strafzaak.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.