Nieuws

Grove vernieling basisschool in Almelo, directeur is woest

Woest is directeur Somsen van openbare basisschool de Kubus in Almelo: "De stoom komt uit mijn oren." Vandalen hebben voor duizenden euro's schade veroorzaakt door de betonnen zandbak te vernielen.
De school heeft een zogenoemd 'Natuurlijk Spelen-schoolplein'. Op het plein liggen veel natuurlijke materialen, waaronder grote zware keien. Die keien zijn opgetild en met grof geweld op de betonnen rand van de zandbak gegooid. "Het moeten grote kerels geweest zijn", zegt de directeur Somsen, "de keien zijn echt loodzwaar."

"Kinderen zijn de dupe"

De vernieling is ontdekt door één van de leraren van de school. De complete zandbak is vernield en er ligt verspreid over het hele schoolplein beton. De directeur heeft in de jaren dat hij bij de school werkt nog nooit zoiets meegemaakt: "Dit lijkt echt nergens op. Dit is moedwillig iets kapot maken. En de kinderen zijn de dupe, vooral de kleintjes."
De school gaat maandag weer open na de vakantie, maar de zandbak blijft gesloten voor de kinderen. "Vrijdag komen de leerkrachten voor het eerst weer naar de school en zullen we alles moeten opruimen. We gaan in elk geval het schoolplein weer veilig maken, nu zijn de randen gevaarlijk, onder meer omdat er wapeningsstaal uitsteekt."

Aangifte gedaan

De school heeft aangifte gedaan bij de politie en hoopt dat de daders gepakt worden. Een wijkagent heeft inmiddels een oproep gedaan voor getuigen. De directeur hoopt dat er mensen zijn die gezien hebben wat er is gebeurd en dat melden bij de politie.
Bekijk de video in HD op YouTube.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.