Nieuws

Angst voor uitbreiding mazelen na vakantie, maar geen richtlijnen

Inenting
Inenting
Het RIVM is bang voor een grote toename van het aantal kinderen met mazelen na de vakantie. Toch komt de GGD niet met speciale richtlijnen voor scholen.
Maandag beginnen de basisscholen in Overijssel weer na de zomervakantie. Tot nu toe is van 25 kinderen in Overijssel bekend dat ze besmet zijn met de mazelen. De verwachting is dat dat er na de vakantie meer worden, omdat op school nou eenmaal veel meer kinderen bij elkaar zijn. Dat was tijdens eerdere epidemieën ook zo.

Geen richtlijnen voor scholen

De landelijke GGD heeft geen richtlijnen opgesteld voor schoolbesturen hoe ze moeten omgaan met mazelen. In Binnenlands Bestuur zegt woordvoerder Erik Riemens van de GGD: "Kinderen met symptomen worden naar huis gestuurd, maar dat helpt niet. De incubatietijd is twee weken en de besmetting kan al vanaf het begin plaatsvinden."
Een aantal gemeenten in Overijssel valt binnen de zogenoemde bible-belt, zoals Staphorst, Zwartewaterland en Rijssen-Holten. In dat gebied in Nederland wonen relatief veel reformatorische gezinnen die hun kinderen niet inenten tegen de mazelen. De GGD blijft proberen ouders over te halen hun kinderen toch in te enten. Ook wijst de GGD op de bestaande richtlijnen voor scholen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.