Betaald voetbal

FC Twente Vrouwen naar Champions League ondanks nederlaag

FC Twente Vrouwen heeft zich geplaatst voor het hoofdtoernooi van de Women’s Champions League.
De ploeg van trainer Arjan Veurink verloor weliswaar de laatste kwalificatiewedstrijd tegen Glasgow City met 2-0, maar plaatste zich als één van de beste nummers twee alsnog voor het kampioenenbal. Dat bleek overigens pas drie kwartier na afloop van het duel, want de UEFA moest eerst allerlei ingewikkelde formules toepassen op de verschillende eindstanden in de poules, voordat het verlossende woord per e-mail binnenkwam.

Twente kwam niet tot scoren

De onzekerheid had voorkomen kunnen worden als FC Twente had gewonnen van de Schotse kampioen. Maar Glasgow kwam vlak voor rust op voorsprong toen Corsie een vrije schop binnen kopte. Na rust drong Twente wel aan, maar slaagde het er niet in om de Schotse keepster te passeren. In de blessuretijd counterde Glasgow zich naar een 2-0 overwinning, door een treffer van Crilly. De Schotse ploeg werd daarmee definitief poulewinnaar en plaatste zich dus direct voor het hoofdtoernooi van de Champions League.
De loting voor de eerste knockout-ronde van de Champions League is op donderdag 5 september. De heenwedstrijden worden gespeeld op 9 of 10 oktober; een week later zijn de returns.
Bekijk de video in HD op YouTube.

Foto's van de wedstrijd

Bekijk de foto's hier op Flickr. Foto's: Jori Meenhuis
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.