nieuws

Opnieuw grootste stijging WW-uitkeringen in Overijssel

UWV
UWV
Het aantal WW-uitkeringen is het afgelopen jaar het meest gestegen in Overijssel. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag bekend gemaakt. In juli 2012 kregen 20.500 Overijsselaars een WW-uitkering. Vorige maand bedroeg dit aantal 29.600: een stijging van bijna 44 procent.
De stijging wordt voor een groot deel veroorzaakt door WW-uitkeringen voor mensen die werkzaam waren in de onderwijssector. Volgens het UWV zorgt het onderwijs er elk jaar voor dat de instroom in de WW in juli sterk stijgt.
De onderwijssector in de regio Zwolle kent de grootste stijging. Dit is volgens het UWV niet raar, omdat in Zwolle veel onderwijsinstellingen zitten.
Het lijkt erop dat het tij nog niet is gekeerd: twee maanden geleden voerde Overijssel ook al de lijst aan met provincies waar het aantal WW-uitkeringen in vergelijking met een jaar geleden het meest is gestegen. Landelijk is het aantal WW-uitkeringen gestegen van 298.000 naar 394.600: een stijging van ruim 33 procent. Er zijn met name veel nieuwe uitkeringen verstrekt aan mensen die werkzaam waren in de bouw-, transport- en zorgsector.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.