Nieuws

Verslaggever RTV Oost in selectie wedstrijd Beeldbuis Filmfestival

Een film van verslaggever Tom van 't Einde van RTV Oost is geselecteerd voor de wedstrijd 'Clash of the Shorts' van het Beeldbuis Filmfestival in Zwolle. Dat is een wedstrijd voor korte films.
De titel van de film die Tom heeft ingestuurd is 'Harm uit Hasselt'. Het is een portret van boer Harm Meuleman die al tachtig jaar in de boerderij woont waar hij ook is geboren. Bijzonder aan boer Harm is dat hij tijdens het melken gedichten maakt. Tom heeft de film samen met filmer Joas Burggraaf gemaakt.

Veel inzendingen

Volgens de organisatie is er een recordaantal films ingezonden voor de wedstrijd, 150 maar liefst. Voor het eerst komen de inzendingen uit de hele wereld. Zo zijn er inzendingen uit Nederland, Duitsland, Portugal, Frankrijk, België en Zuid-Korea. Uit de inzendingen zijn zestien films geselecteerd.
De winnaar wordt op 8 september bekendgemaakt in Theater de Spiegel in Zwolle. De films worden dan allemaal vertoond en beoordeeld door een jury. De winnaar van de juryprijs wint duizend euro en een bokaal. Daarnaast zijn er nog twee prijzen van 250 euro, een stimuleringsprijs en een publieksprijs.

De film 'Harm uit Hasselt' op YouTube

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.