Nieuws

Kampen mag 740 nieuwe woningen bouwen in Stationskwartier

Plannen Stadskwartier Kampen goedgekeurd
Plannen Stadskwartier Kampen goedgekeurd
De gemeente Kampen heeft goed gehandeld rondom de plannen voor de nieuw te bouwen wijk Stationskwartier. Dat heeft de Raad van State bepaald.
Omwonenden waren naar de Raad van State gestapt, omdat in hun ogen de gemeente geen goed onderzoek heeft gedaan naar gevolgen van de verkeersgroei. Het extra verkeer zou volgens omwonenden geluids- en parkeeroverlast veroorzaken. De Raad van State stelt dat het bestemmingsplan aan de juiste voorwaarden voldoet en daarmee zijn de plannen voor de nieuwe wijk onherroepelijk.

Huiswerk opnieuw maken

Vorig jaar werd de gemeente Kampen nog door de Raad van State opgedragen het verkeersonderzoek beter te motiveren. Ook waren de gevolgen voor de luchtkwaliteit niet helder. De gemeente Kampen kreeg twintig weken om het onderzoek opnieuw te doen.
In de nieuwe wijk Stadskwartier komen maximaal 740 nieuwe woningen, winkels en voorzieningen voor sport en recreatie. De wijk komt ten noorden van het NS-station Kampen-Zuid, het nieuwe station in de Hanzelijn. Op dit moment wordt het gebied bouwrijp gemaakt. In het najaar start de verkoop van de woningen en kavels.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.