Betaald voetbal

Nominatie Janssen en Achenteh Maatschappelijk speler Eredivisie

Willem Janssen van FC Twente en Rochdi Achenteh van PEC Zwolle zijn genomineerd voor Maatschappelijk speler Eredivisie 2013. Samen met Ajacied Siem de Jong strijden zij om de prijs.
De verkiezing is georganiseerd door de VriendenLoterij en Eredivisie. De drie zijn geselecteerd nadat iedere eredivisieclub één speler had voorgedragen die zich op bijzondere wijze inzet voor een sterkere samenleving. Een jury die bestaat uit Alex Tielbeke (Directeur Eredivisie Media & Marketing), Tim Gilissen (winnaar 2012), Giovanni van Bronckhorst (winnaar 2011), Jaap de Groot (Chef sport De Telegraaf) en Imme Rog (Managing Director VriendenLoterij) kiest uit de winnaar die op maandag 2 september tijdens het Voetballer van het Jaar gala bekend wordt gemaakt.

Willem Janssen

Willem Janssen is betrokken bij Scoren door scholing. ‘Scoren door scholing’ is een traject van tien weken waarin globaal gezien drie vragen centraal staan voor de jongeren. Wie ben ik? Wat wil ik? En hoe wil ik dat bereiken? ‘Scoren door scholing’ richt op jongeren t/m 23 jaar die, om wat voor reden dan ook, gestopt zijn met school, werk of stage. Inzet is om de jongeren bewust te maken van hun identiteit, kwaliteiten en kansen om ze zo terug te begeleiden naar opleiding of werk.

Rochdi Achenteh

Rochdi Achenteh is onder andere hét gezicht van de pijler ‘Sportiviteit en respect’ van PEC Zwolle. Binnen deze pijler is hij ambassadeur van de PEC Zwolle Street League. Dit project heeft als doel het vergroten van participatie/leefbaarheid in de wijk en aanleren van normen en waarden aan jongeren. Deelnemers verdienen niet alleen punten door middel van wedstrijden winnen maar juist door buurtbijdragen te doen en goed gedrag op en naast het veld.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.