Nieuws

Veel chauffeurs melden zich voor buurtbus Denekamp-Nordhorn

Zo'n 25 geïnteresseerden voor baantje als vrijwillig chauffeur
Zo'n 25 geïnteresseerden voor baantje als vrijwillig chauffeur
De buurtbus tussen Denekamp en Nordhorn, lijkt er te komen. Vanmiddag was een bijeenkomst om vrijwilligers te werven en de opkomst was volgens de organisatie 'boven verwachting'.
Er zijn zo'n 30 chauffeurs nodig, uit Duitsland en uit Nederland. Afgelopen maandag was de Duitse bijeenkomst al, vanmiddag hebben zich zo'n 25 belangstellenden op de Nederlandse bijeenkomst gemeld. Woordvoerder Gerard Borggreve van de organisatie: "Ik had er wel een klein beetje op gerekend, maar dit aantal had ik ook niet verwacht. In Duitsland hadden zich al zo'n 10 geïnteresseerden gemeld, dus qua chauffeurs kunnen we beginnen."

Bij slecht weer willen vooral scholieren in de bus

Vooral in Noord Deurningen wordt halsreikend uitgekeken naar de heropening van de buslijn Denekamp - Nordhorn. Zo'n vijftien jaar geleden werd de bestaande busverbinding tussen Denekamp en de Duitse buurgemeente Nordhorn opgeheven. Veel scholieren zouden veel van de bus gebruik maken, vooral met slecht weer. Maar volgens de initiatiefnemers hebben ook ouderen baat bij het herstel van de busverbinding.
Tussen de vrijwillige chauffeurs zitten allerlei verschillende mensen volgens Borggreve: "Het is van alles, wat gepensioneerden, maar ook een aantal huisvrouwen. Ook een paar Nederlanders die in Duitsland wonen. En mensen die in de WW zitten, die wilden alleen maar weten of ze ook konden stoppen als ze werk vonden. Natuurlijk kan dat." Overigens kunnen geinteresseerde vrijwilligers zich nog altijd aanmelden. "We hebben graag een paar chauffeurs op reserve, je weet het nooit." Het is de bedoeling dat de bus 12 keer per dag gaat rijden tussen Nordhorn en Denekamp, vijf dagen in de week. De verwachting is dat mensen vanaf 30 september van de bus gebruik kunnen maken. 
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.