Nieuws

Automobilisten negeren eenrichtingsverkeer Menistenstraat Zwolle

Omleiding
Omleiding
De politie is vandaag begonnen met strenge controles bij de Menistenstraat in Zwolle. Daar is tijdelijk sprake van eenrichtingsverkeer, maar ondanks de waarschuwingen en meldingen lijken veel automobilisten zich niet daar niet aan te houden.
De gemeente heeft van de weg tussen de Schoenkuipenbrug en de Menistenbrug tijdelijk een eenrichtingsweg gemaakt. De weg wordt momenteel veel als sluiproute gebruikt omdat de Vechtstraat, even verderop, gesloten is. Daar wordt nu een fietsrotonde aangelegd. Maandag en dinsdag is het verkeer door verkeersregelaars nog gewaarschuwd, vanaf vandaag deelt de politie boetes uit. En inmiddels hebben de agenten al veel overtredingen geconstateerd.
De weg is niet geschikt voor veel autoverkeer omdat er een aantal drempels en een versmalling in zitten. Omdat de vakantie zo'n beetje afgelopen is en de verkeersdrukte weer toeneemt heeft de gemeente besloten tijdelijk eenrichtingsverkeer in te stellen. Niet alle automobilisten houden zich daar dus aan, blijkt ook uit een tweet van de politie. De werkzaamheden duren nog tot eind volgende week.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.