Sport

Ehrens heeft begrip voor ontbreken Schröder op EK

Gerco Schröder
Gerco Schröder
Bondscoach Rob Ehrens heeft er begrip voor dat springruiter Gerco Schröder uit Tubbergen volgende week ontbreekt op de Europese titelstrijd in het Deense Herning.
Eigenaar Ger Visser stelt het toppaard London niet beschikbaar. De voormalige stal Eurcommerce verkeert wegens het faillissement van het vastgoedbedrijf in problemen. Ehrens: "De stal verkeert in zwaar weer. Dan is het te verklaren dat men met het toppaard een eigen weg kiest, die wellicht meer geld oplevert. Ik kan niet anders doen dan daarin berusten."
Sportieve consequenties voor de toekomst heeft het daarom wat Ehrens betreft niet. "Het is niet zo dat de eigenaren zeggen dat London niet meer in de nationale equipe gaat rijden. Alleen nu worden er andere keuzes gemaakt. Ik respecteer dat." Schröder won met London in Londen vorig seizoen op de Olympische Spelen de zilveren medaille.
Jeroen Dubbeldam uit Weerselo en Willem Greve uit Markelo zitten wel in het team voor het EK. De andere twee ruiters zijn Maikel van der Vleuten en Jur Vrieling. Leon Thijsen was eerder ook geselecteerd, maar doordat zijn paard Tyson geblesseerd is, is hij vervangen door Greve.

Geen Calgary

Nederland stuurt dit seizoen geen equipe van springruiters naar het lucratieve concours van Calgary. Ehrens heeft die beslissing uit sportief oogpunt genomen. "Onze geroutineerde combinaties heb ik nodig voor de Europese titelstrijd en daarna de finale van de Nations Cup. Ik stuur geen equipe met weinig routine naar Canada. Daarvoor is de wedstrijd veel te zwaar."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.