Nieuws

Gerechtshof: dader Gladbeck nu niet eerder vrij

Psychiater: "Degwoski is niet meer levensgevaarlijk"
Psychiater: "Degwoski is niet meer levensgevaarlijk"
Eén van de hoofdrolspelers uit het gijzelingsdrama uit 1988, waarbij de gijzelnemers op de vlucht met een gekaapte bus met passagiers terechtkwamen in recreatiegebied het Hulsbeek bij Oldenzaal, wordt niet eerder vrijgelaten. Dat heeft het gerechtshof in Arnsberg vandaag bepaald, meldt de NOS.
De gijzelnemer, Dieter Degowski, zit een levenslange gevangenisstraf uit. Hij heeft een verzoek ingediend om direct te worden vrijgelaten. De 57-jarige Degowski had zelf het verzoek tot directe vrijlating ingediend. Inmiddels zit hij meer dan twintig jaar vast en daarmee is de minimale straftijd van vijftien jaar verlopen.

Degowski over een paar jaar mogelijk wel vrij

Psychiater Norbert Leygraf onderzocht de gijzelnemer en adviseerde de rechtbank eerder deze maand om hem niet vervroegd vrij te laten, zo meldde de Frankfurter Allgemeine Zeitung. Degowski wordt niet meer als levensgevaarlijk beschouwd, maar heeft volgens het psychiatrisch rapport weinig zelfreflectie. Leygraf adviseerde Degowski op z'n vroegst over een aantal jaar vrij te laten, na het volgen van een voorbereidingstraject. Dit advies heeft de rechtbank in Arnsberg overgenomen. Binnenkort zal met een programma begonnen worden om Degowksi op zijn vrijlating voor te bereiden, meldt de rechtbank. Dit proces kan zo'n twee tot drie jaar duren.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.