Nieuws

Menzis helpt man uit Deventer met clusterhoofdpijn niet

Zorgverzekeraar Menzis weigert om een experimentele behandeling te vergoeden voor een man uit Deventer met ernstige clusterhoofdpijn. Na veel ophef eerder deze week mag een jonge vrouw uit Arnhem die behandeling wel ondergaan.
De man uit Deventer vindt het "onbeschoft" van Menzis dat de zorgverzekeraar met twee maten meet. Reza Khani doet zijn verhaal exclusief bij RTV Oost. "Ik gun Andrea de behandeling maar ik snap niet waarom mijn behandeling niet vergoed wordt." "Als je de behandeling vergoedt dan moet je dat voor iedereen doen."

Khani is de wanhoop nabij

Reza Khani heeft al twee jaar lang last van ernstige clusterhoofdpijn. Hij is er zijn werk en huis al door kwijt geraakt en is inmiddels de wanhoop nabij. "Mensen noemen het ook wel zelfmoordhoofdpijn. Ik heb al twee keer geprobeerd om er een einde aan te maken omdat ik de pijn echt niet meer trek."
Khani probeert al een jaar om in aanmerking te komen voor precies dezelfde experimentele behandeling als die waar de 25-jarige Andrea nu toch een vergoeding voor krijgt. Menzis blijft die behandeling in het geval van Khani echter weigeren. Ook nadat de zorgverzekeraar nu heeft besloten om de behandeling van Andrea wél te vergoeden.

Menzis: situatie Andrea is anders

In een reactie zegt Menzis dat de situatie van Andrea anders is dan die van Khani. "Andrea had al een afspraak en we kwamen pas heel laat met onze afwijzing." aldus woordvoerder Richard Lancée. "We hebben voor Andrea bij hoge uitzondering een andere afweging gemaakt."
Dat Reza Khani een jaar geleden ook al een afspraak had in hetzelfde Belgische ziekenhuis voor dezelfde operatie zou daar geen afbreuk aan doen. Het is volgens Lancée het beste als andere patiënten geholpen worden door een onderzoeksgroep van het Leids Universitair Medisch Centrum. Dat team onderzoekt de experimentele behandeling.
Vanavond vanaf 20:00 uur op TV Oost in Overijssel Vandaag uitgebreid aandacht voor clusterhoofdpijn.
Bekijk de video in HD op YouTube.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.