Met RTV Oost op cruise

Cruiseprogramma 12 t/m 15 oktober

M.P.S. Juliana
M.P.S. Juliana
Deze 4-daagse cruise met het sfeervolle schip de M.P.S Prinses Juliana voert van Koblenz naar de plaatsen Cochem en Andernach en eindigt in Düsseldorf. Een unieke reis over de Rijn en de Moezel. U meert aan in de mooiste plaatsen langs de Rijn en de Moezel, proeft de heerlijke wijnen en geniet ’s avonds aan boord van een Captain’s diner en natuurlijk de live muziek.

ARTIESTEN

Het muzikale programma wordt verzorgd door René Karst, Werner Redlich en Ancora. Meer informatie over de artiesten vindt u hier.

BOEK DEZE REIS

Boeken kan via www.oad.nl/rtvoostmuziekcruise of telefonisch bij Oad Reizen 0548 – 37 76 16.

PROGRAMMA

Dag 1 – zaterdag 12 oktober 2013

Inscheping in Koblenz
Vanuit Goor en Enschede vertrekt u per luxe Oad touringcar richting Koblenz. Onderweg wordt en stop gemaakt voor een kop koffie. Omstreeks 12:00 uur arriveert u in Koblenz en wordt u hartelijk ontvangen aan boord van de M.P.S. Prinses Juliana.
Na het welkomstwoord van de hotel manager geniet u van de lunch aan boord. Na de lunch heeft u de mogelijkheid om Koblenz op eigen gelegenheid te bezichtigen. U kunt een wandeling maken door deze prachtige stad. Of wilt u misschien winkelen, een drankje drinken op één van de gezellige terrasjes of per kabelbaan naar de Vesting Ehrenbreitstrein?
’s Avonds geniet u van een welkomstcocktail en aansluitend het diner en is er een avondprogramma in de salon.

Dag 2 – zondag 13 oktober 2013

Naar Cochem
Vroeg in de ochtend zet het schip koers richting Cochem. U vaart over de Moezel en passeert drie sluizen (Koblenz, Lehmen en Müden). Onderweg vaart u voorbij pittoreske dorpjes, mooie burchten en steile wijnbergen.
U kunt deelnemen aan de ochtendgymnastiek op het zonnedek (weersafhankelijk) of u geniet van een kopje koffie in de salon. De souvenirshop is geopend. Hier kunt u excursiekaartjes kopen voor de optionele excursie naar de wijnkelder in Cochem. Voor de lunch kunt u nog deelnemen aan Line Dancing op het zonnedek (weersafhankelijk).
Na de lunch arriveert u in Cochem, één van de bekendste plaatsen aan de Moezel. U kunt vanmiddag dit gezellige stadje op eigen gelegenheid bezoeken. Met de kabelbaan kunt u bijvoorbeeld naar het uitzichtpunt gaan.
Na het diner aan boord kunt u deelnemen aan de optionele excursie naar de plaatselijke wijnkelder ‘Hieronimi’ (optioneel, kosten ca. € 12,50 per persoon).

Dag 3 – maandag 14 oktober 2013

Naar Andernach
U verlaat vanmorgen Cochem en vaart richting Andernach. De route gaat stroomafwaarts over de Moezel terug richting Koblenz, daar verlaat u de Moezel en vaart u verder over de Rijn naar Andernach.
Ook vanmorgen kunt u deelnemen aan ochtendgymnastiek en Line Dancing op het zonnedek (weersafhankelijk).
Na de lunch arriveert u in Andernach. Andernach is zeker een bezoek waard. De 56 meter hoge middeleeuwse toren, het historische raadhuis en de oude stadspoort Rheintor zijn bezienswaardig, maar ook de vrijwel nog intact zijnde stadsmuren, mooie pleinen, gezellige terrasjes en leuke winkeltjes maken het stadje interessant.
Vanavond nodigt de kapitein u uit voor een Captain’s Cocktail in de salon, waarna u geniet van een feestelijk Captain’s diner in het restaurant. Ook vanavond is er een gezellig avondprogramma in de salon.

Dag 4 – dinsdag 15 oktober 2013

Ontscheping in Düsseldorf en naar huis
De matrozen gooien de trossen los en het schip vertrekt vanmorgen vroeg richting Düsseldorf. In het restaurant wordt een uitgebreid brunchbuffet geserveerd. Omstreeks 12:00 uur zal het schip afmeren in Düsseldorf. De Oad touringcars vertrekken om 12:30 uur.
In de loop van de middag arriveert u weer in Enschede of Goor en is er helaas alweer een eind gekomen aan deze gezellige reis.
Onder voorbehoud van wijzigingen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.