nieuws

IJhorst bedankt politieteam voor inzet bij reeks branden

Het lokale politieteam van IJhorst is vandaag door de dorpsraad bedankt voor hun optreden tijdens en na de reeks branden in het dorp, eerder dit jaar.
In IJhorst ontstond grote onrust na meerdere branden op bungalowpark De Witte Bergen en een aantal huizen in het dorp. De reeks branden hield op nadat vorige maand twee verdachten uit Coevorden en Meppel werden aangehouden. Zij hebben allebei inmiddels bekend. Het tweetal worden verantwoordelijk gehouden voor acht branden in IJhorst en omgeving.
De dorpsraad wilde graag het politieteam bedanken voor hun inzet. De Stichting Waardering Erkenning Politie (WEP) heeft het initiatief van de dorpsraad opgemerkt en was ook aanwezig om het team de 'Team Award Politie Nederland' uit te reiken. Dat is een wisselbokaal die uitgereikt zal worden aan politieteams in het hele land die een bijzondere prestatie hebben geleverd. Het politieteam is het eerste in Nederland dat de bokaal ontvangt. De bedoeling van de stichting is om de prijs jaarlijks uit te reiken en heeft als doel het imago van de politie te verbeteren.

Bekijk de video in HD op YouTube.

Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.