Nieuws

Verdachte balkonmoord Enschede blijft vastzitten

Verdachte balkonmoord Enschede blijft vastzitten
Verdachte balkonmoord Enschede blijft vastzitten
De 37-jarige man die ervan verdacht wordt dat hij de 17-jarige Stefano Eikenaar van een balkon in Enschede heeft geduwd, blijft voorlopig vastzitten. Het verzoek van de officier van justitie om de verdachte op te laten nemen in het Pieter Baan Centrum, is door de rechtbank afgewezen.
Op vrijdag 11 januari werd Stefano om vier uur 's nachts zwaargewond gevonden onder een flat aan het Van Heekplein in Enschede. Korte tijd later overleed hij in het ziekenhuis. De 37-jarige Enschedeër wordt ervan verdacht iets te maken te hebben met zijn dood. Hij zou ruzie hebben gehad met het slachtoffer. Na een worsteling zou het slachtoffer over het balkonhekje zijn gevallen.

Ruzie

Nadat de Enschedeër in eerste instantie tegenover politiemensen verklaarde dat hij het slachtoffer geduwd had, ontkende hij dit later. Volgens de man viel het slachtoffer bij de ruzie over de balustrade. Beide mannen zouden die bewuste avond zowel drank als drugs gebruikt hebben. De Universiteit Maastricht maakt een reconstructie van de zaak. Daarbij wordt bekeken welk scenario het meest voor de hand ligt, een ongelukkige val of een duw. Het is nog de vraag of de reconstructie op tijd klaar is voor de volgende zitting.

Tijdbom

Het Openbaar Ministerie pleitte er vandaag voor de verdachte te laten onderzoeken in het Pieter Baan Centrum. Volgens de officier van justitie hebben uitzendingen naar crisisgebieden als Afghanistan en Irak mogelijk iets gedaan met zijn geestelijke toestand. Ook zou de broer van de verdachte hem een 'tikkende tijdbom' genoemd hebben. De rechter wees het verzoek voor een onderzoek in het Pieter Baan Centrum af, het OM zou niet goed hebben aangegeven waarom zo'n opname noodzakelijk is.

Vrijlating

De advocaat van de verdachte vroeg vandaag op zitting om onmiddellijke vrijlating van zijn cliënt. De rechter wees dit af omdat er 'voldoende ernstige bezwaren' zouden zijn om hem vast te houden. In oktober gaat de zaak verder.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.