Nieuws

GGD IJsselland opent speciaal telefoonnummer mazelen

De GGD IJsselland opent een speciaal telefoonnummer en e-mailadres voor informatie over en meldingen van de mazelen. Het nummer is 038 - 428 14 30 en het e-mailadres is mazelen@ggdijsselland.nl
De gezondheidsdienst verwacht vanaf komende maandag een stijging van het aantal meldingen omdat dan de scholen weer beginnen en niet-gevaccineerde kinderen met elkaar in contact komen. Daarnaast houdt de GGD er rekening mee dat er op dit moment veel minder gevallen geregistreerd staan dan er besmettingen zijn. Scholen zijn verplicht om nieuwe gevallen door te geven. In de GGD-regio liggen verschillende gemeenten in de Bible Belt.

Nu in vijf gemeenten in IJsselland geregistreerde besmettingen

Op dit moment zijn er in vijf gemeenten in de regio IJsselland patiënten met de mazelen geregistreerd. Het gaat om niet gevaccineerde reformatorische kinderen in Staphorst, Zwartewaterland en Kampen. Daarnaast zijn in Dalfsen en Deventer meldingen van volwassen patiënten die zijn besmet door contact met reformatorische patiënten met mazelen.

Extra vaccinaties

De GGD IJsselland heeft een extra vaccinatieronde gehouden in Staphorst en Zwartewaterland. Daarnaast is er een extra inentingsronde voor kinderen van zes tot veertien maanden oud uit de reformatorische gemeenschap in andere delen van IJsselland.

In Twente 24 besmettingen

In Twente laat het aantal besmettingen een stabiel verloop zien. Volgens een arts van de GGD zijn er inmiddels 24 besmettingen. Bij vijf niet gevaccineerde kinderen hebben is de ziekte vastgesteld. De overige negentien zijn niet gevaccineerde familieleden van de kinderen. Net als in IJsselland gaat het hier om reformatorische gezinnen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.