Betaald voetbal

Heracles: Dorda verliest basisplaats aan Davidson

Christian Dorda
Christian Dorda
Christian Dorda lijkt te worden gepasseerd voor de uitwedstrijd van Heracles Almelo tegen SC Heerenveen komende zondag. Trainer Jan de Jonge geeft op de linksbackpositiie de voorkeur aan Jason Davidson.
"Qua werklust valt onze spelers niets te verwijten", legt De Jonge uit. "Het is wel zo dat er wat onder hun niveau zitten. Dan ben je als trainer natuurlijk vrij om daar wat wijzigingen in aan te brengen."

Rienstra naar middenveld
Het elftal moet ook noodgedwongen worden aangepast; voor middenvelder Thomas Bruns (bovenbeenblessure) lijkt het duel van zondag nog te vroeg te komen. Dario Vujicevic, zijn mogelijke vervanger op het middenveld, heeft opnieuw last van zijn hamstring. Het heeft er nu alle schijn van dat verdediger Ben Rienstra doorschuift naar het middenveld en dat er achterin een plek vrij komt voor Jeroen Veldmate of Mike te Wierik. "Maar het is pas vrijdag en morgen is er ook nog een training, dus er is nog niets zeker."

Punten vinden
Heracles verloor de eerste twee competitiewedstrijden, maar De Jonge: "Het is belangrijk om vast te houden aan de dingen waar je op traint. Hoe we het fundament de laatste weken hebben neergezet, dat ga ik echt volhouden en dan weet ik zeker dat we ook punten vinden."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.