Sport

FC Twente met fitte groep richting FC Utrecht

Op de langdurig geblesseerden Stevens, Brama en Schilder na kan trainer Michel Jansen zondag over een volledig fitte groep beschikken tegen FC Utrecht.
Luc Castaignos viel afgelopen week uit met een knieblessure maar speelde deze week weer een helft mee met Jong Oranje in Tsjechië. Ook Dusan Tadic, vorige week nog belangrijk met twee assists en twee treffers, maakt een zeer fitte indruk, vindt trainer Michel Jansen. Spits Djordevic sluit komende week aan bij FC Twente. Hij zou tegen Vitesse inzetbaar kunnen zijn.

FC Utrecht

De tegenstander van zondag, FC Utrecht, pakte uit de eerste twee wedstrijden slechts een punt. "Als je tussen de resultaten doorkijkt zie je echter een goed voetballende ploeg", aldus Michel Jansen die na de 1-4 overwinning bij Feyenoord niet vindt dat zijn ploeg nu hoog van de toren moet gaan blazen.
Vorig jaar versloeg de ploeg van Jan Wouters FC Twente tot tweemaal toe in de eigen Grolsch Veste. Voor de competitie werd het 0-2, later verloren de Tukkers ook in de play-off wedstrijd om Europees voetbal thuis met 2-4, ondanks twee treffers van Dusan Tadic.

N'Kufo en Twenteham

Zondag is clubtopscorer Blaise N'Kufo te gast in de Grolsch Veste. De Zwitser was vrijdag al een geziene gast bij de training van FC Twente in Hengelo. Er was ook nog goed nieuws voor de supporters van FC Twente op de tweede ring van de Grolsch Veste. Vanaf dit weekend zijn daar ook de populaire 'Twenteham-broodjes' te verkrijgen. "We hebben het meegenomen in onze voorbereiding", zei Michel Jansen met een knipoog op de persconferentie. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.