Nieuws

Tegel met voetafdrukken Jan Riesewijk onthuld in Losser

Tegel met voetafdruk Jan Riesewijk
Tegel met voetafdruk Jan Riesewijk
Het Brueghelpad in Losser is uitgebreid met een tegel met de voetafdrukken van acteur Jan Riesewijk. De tegel is onthuld tijdens de Brueghelvrijdag in het bijzijn van burgemeester Sijbom.
Het Brueghelpad is een soort 'walk of fame', waar markante Lossernaren hun voetstappen vereeuwigen. Het gaat om mensen die in Losser geboren zijn, of er wonen en die Losser een bepaalde mate van bekendheid hebben gegeven. Eerder werden al de voetafdrukken vereeuwigd van onder anderen Jaap Uilenberg, Herman Finkers en Fred Rutten.

Geëmotioneerd

Volgens burgemeester Sijbom was Jan Riesewijk zichtbaar geëmotioneerd tijdens de onthulling en bedankte hij aan het einde naaste familie en vrienden: "Een voor velen misschien onverwachte kant van hem, en daarom ook bijzonder." Riesewijk vindt het een eer dat hij dit jaar is uitgekozen.
Riesewijk werd vooral bekend dankzij de rol die hij speelde in de regioserie 'Van Jonge Leu en Oale Groond' op TV Oost. Hij speelde Mans Olde Weernink. Ook speelde hij de rol van Wilco in de regiocomedy 'Groote Markt 30' op TV Oost. Verder is hij nauw betrokken bij het carnaval in Losser en is hij actief lid van de Losser Böggelrieders en Daansers.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.