Go Ahead Eagles onderuit bij koploper PSV

Go Ahead Eagles heeft zaterdagavond de eerste nederlaag van het seizoen geleden in de eredivisie. De promovendus verloor bij koploper PSV met 3-0.
Go Ahead Eagles begon sterk aan de eerste helft en dat leverde een kansje voor Rijsdijk en later een grotere voor Van der Linden op. Daarna zette PSV echter meer aan en was het vooral via Matavz en Depay een aantal keren gevaarlijk. Kort voor rust was hij het dichtst bij de openingstreffer, maar zijn inzet eindigde via doelman Room op de paal. Na een kans voor Rijsdijk aan de andere kant gingen de ploegen rusten met een 0-0 stand.

PSV beslist duel na rust

De tweede helft begon niet goed voor de Deventer ploeg, al binnen drie minuten tikte Jozefzoon de 1-0 binnen op aangeven van Matavz. Een kleine tien minuten later was de score al verdubbeld. Hiljemark schoot snoeihard raak en bracht de stand daarmee op 2-0. Daarna was er aan de andere kant een kans voor Antonia en Falkenburg, maar zij wisten het net niet te vinden. Aan de andere kant deed Depay dat wel, hij schoot een vrije trap achter Room en besliste daarmee het duel.

PSV - Go Ahead Eagles 3-0

1-0 Florian Jozefzoon (48)
2-0 Oscar Hiljemark (56)
3-0 Memphis Depay (83)