Betaald voetbal

Effectief PEC Zwolle boekt ruime zege op NEC

PEC Zwolle heeft vanavond door een 1-5 zege op NEC Nijmegen nog steeds de volle buit te pakken in de eredivisie. Met drie overwinningen op een rij is de ploeg van Ron Jans bovendien bezig met de beste seizoensstart ooit. Drost, Mokotjo, Mokhtar en Benson (2x) waren de doelpuntenmakers aan de kant van PEC Zwolle.
Door de overwinning blijft PEC Zwolle gedeeld koploper met PSV, dat nog wel een beter doelsaldo heeft. PEC Zwolle won nog nooit drie eredivisiewedstrijden op een rij. De overwinning van zaterdagavond kwam geen moment in gevaar. Met vijf treffers uit acht doelpogingen was PEC Zwolle bovendien uiterst effectief.
De wedstrijd tegen NEC verliep voor PEC Zwolle in de beginfase identiek als in de wedstrijd van vorige week tegen Heracles Almelo. Opnieuw waren het Drost en Mokotjo die de ploeg van Ron Jans vroeg op voorsprong zetten. Jesper Drost had daar wel twee instanties voor nodig. Hij mocht met het hoofd scoren nadat zijn eerste schot nog knap werd gered door NEC-doelman Johnsson. Mokotjo verdubbelde de score na een goede individuele actie van Youness Mokthar. De frivole buitenspeler was niet zelfzuchtig en gaf Mokotjo zo de gelegenheid zijn tweede treffer van het seizoen te maken.

Twee maal Benson

PEC Zwolle was in Nijmegen dodelijk effectief. De nummer elf van het vorige seizoen kreeg in de Goffert niet eens zo heel veel kansen, maar elke kans was vrijwel raak. Dat gold ook voor Fred Benson, die in de vorige twee wedstrijden nog niet tot scoren kwam maar dat wel zijn directe concurrent Fernandez zag doen. Ditmaal stond hij twee keer op de juiste plek. Voor rust op aangeven van Mokhtar, en na rust op aangeven van Maikel van der Werff.

Mokhtar en Fernandez

Na twee assists mocht Youness Mokhtar zelf ook nog op het scorebord komen. Mokhtar, die al lange tijd in de belangstelling staat van FC Twente, schroefde zijn marktwaarde weer wat op door een lange aanval via Saymak en Mokotjo doeltreffend af te ronden. Invaller Guyon Fernandez was nog tweemaal dicht bij een zesde treffer maar de huurling van Feyenoord wist niet voor de derde maal als invaller te scoren. Hemlein scoorde nog voor NEC, maar die goal bleek slechts een voor de statistieken. Begois mocht zich vlak voor tijd nog onderscheiden door een penalty van Higdon te stoppen.

NEC Nijmegen - PEC Zwolle 0-5

0-1 Jesper Drost (15)
0-2 Kamohelo Mokotjo (18)
0-3 Fred Benson (37)
0-4 Fred Benson (49)
0-5 Youness Mokhtar (52)
1-5 Christoph Hemlein (76)
Arbiter: Vink
Geel: Achenteh, Mokhtar en Mokotjo
Bijzonderheden: Higdon mist strafschop (87)
NEC Nijmegen: Johnsson, Bovenberg, Van Eijden, Breuer, Conboy, Pálsson, Foor (Jahanbakksh/84), Diarra (Tutuarima/67), Hemlein, Higdon, Rieks (Stutter/53).
PEC Zwolle: Begois, van Polen, Lachman, Van der Werff, Achenteh, Klich (Nijland/63), Mokotjo (Van Hintum/68), Drost, Saymak, Benson (Fernandez/63), Mokhtar.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.