Heracles boekt eerste overwinning bij Heerenveen

Heracles Almelo heeft zondag de eerste overwinning van het seizoen geboekt. In en tegen Heerenveen won de ploeg van trainer Jan de Jonge met 4-2.
Voor het tweede duel op rij stond Heracles al vroeg op achterstand. Tegen Zwolle was het al na elf seconden, vanmiddag scoorde Finnbogason in de derde minuut uit een hoekschop. Na kansen voor De Roon en Wildschut kwamen er aan de andere kant kansen voor Duarte en Amoah. Laatstgenoemde moest er even later geblesseerd af. Kort voor rust werd het gelijk in het Abe Lenstra Stadion. Duarte kopte de 1-1 binnen uit een voorzet van Rosheuvel.

Fraaie treffers na rust

Slagveer kreeg na rust een grote kans om Heerenveen opnieuw op voorsprong te zetten, maar vond Pasveer op zijn weg. Aan de andere kant was Duarte dichtbij, maar hij schoot een vrije trap net naast. Kort daarna was het wel raak voor Heracles. Rienstra schoof de 1-2 achter Nordfelt na ruim een uur. Even later werd het zelfs 1-3 en dat gebeurde op fraaie wijze. Verdediger Te Wierik schoot de bal van afstand snoeihard binnen. Opnieuw een paar minuten erna werd er gescoord. Van den Berg bracht Heerenveen terug in de wedstrijd door de 2-3 binnen te tikken. Kort daarna was Finnbogason zelfs dicht bij de gelijkmaker, maar hij schoot voorlangs. Er kwam nog wel een doelpunt bij, maar aan de andere kant. Na een mooie actie schoot Linssen hard en fraai de 2-4 binnen en dat bleek ook de eindstand in Heerenveen.

sc Heerenveen - Heracles Almelo 2-4

1-0 Alfred Finnbogason (3)
1-1 Lerin Duarte (45)
1-2 Ben Rienstra (62)
1-3 Mike te Wierik (69)
2-3 Joey van den Berg (73)
2-4 Bryan Linssen (88)
Arbiter: Sanders
Geel: Davidson, Kruiswijk, Tannane
sc Heerenveen: Nordfeldt, Van Anholt, Otigba, Kruiswijk, Kum, De Roon, Eikrem (Fazli/71), Ziyech (Van La Parra/65), Slagveer, Finnbogason, Wildschut (Van den Berg/35).
Heracles Almelo: Pasveer, Te Wierik (Dorda/82), Koenders, Schenkeveld, Davidson, Quansah, Rienstra, Duarte, Rosheuvel (Gyasi/71), Amoah (Tannane/37), Linssen.