Nieuws

Inschrijving Carbage Run 2014 binnen 33 minuten vol

Carbage Run 2011
Carbage Run 2011
In een recordtijd van 33 minuten heeft The Carbage Run zondag het maximum aantal deelnemers van 500 bereikt. Vorig jaar duurde het nog 24 uur voordat de inschrijving vol zat.
The Carbage Run is een 5-daagse rally door Europa in een auto die niet meer mag kosten dan 500 Euro. Met deze oude barrels wordt 3.000 km afgelegd in 7 verschillende landen. Omdat deelnemers worden uitgedaagd in een zo origineel mogelijke auto aan de start te verschijnen, resulteert dat jaarlijks in een unieke collectie auto's. Doel van de rally is niet snel te zijn, maar om vooral - in een zo gek mogelijke auto - de finish te halen.

Voor het eerst niet vanuit Hardenberg

De zesde editie van de rally wordt in de zomer van 2014 gehouden. Voorgaande edities was de start in Hardenberg, maar in 2014 vertrekt de stoet voor het eerst vanuit Drenthe. De organisatie besloot het evenement te verhuizen omdat er in Hardenberg niet genoeg plek was om de honderden deelnemers te laten overnachten in de nacht voor de start. Op 14 augustus vertrekt de Carbage Run daarom vanaf het Ermerstrand in Erm. De route die wordt gereden is: Erm, Chemnitz (Duitsland), Katowice (Polen), Lviv (Oekraïne), Nitra (Slowakije) en Eging am See (Duitsland).
De eerste editie van de Carbage Run was in 2009, toen deden 64 auto's mee. Naast de zomer editie wordt er elk jaar ook een winter editie gereden en gaat er op 26 augustus a.s. voor de eerste keer een brommer editie van start.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.