Nieuws

Voortaan minder overlast van treinverkeer Enschede voor omgeving

Bedankje voor de reizigers
Bedankje voor de reizigers
Het treinverkeer dat over nieuw spoor rijdt in Enschede gaat minder overlast veroorzaken voor de woonomgeving. Dat is de verwachting van ProRail.
Reizigers maken vanaf vandaag voor het eerst gebruik van een geheel vernieuwd  spoorwegemplacement op het station Enschede. De afgelopen zes weken heeft Spoorbeheerder ProRail gewerkt aan verbeteringen van de sporen en perrons. Er zijn twee perronsporen voor intercity's gekomen, waar dat er eerst een was. De treinen hoeven daarom niet op elkaar te wachten bij binnenkomst en vertrek.

Minder nachtelijke treinbewegingen

Tijdens de aanpassingen zijn er ook nieuwe serviceperrons voor de schoonmakers gebouwd. Deze zijn zodanig op het emplacement geplaatst, dat er in de nachtelijke uren tot een derde minder treinbewegingen nodig zijn, wat voor omwonenden minder overlast geeft.
Ook zijn de technische installaties vernieuwd en worden werkzones op het spoor gemaakt voor onderhoud die minder impact voor het treinverkeer hebben. Komende tijd wordt nog gewerkt aan de bouw van een nieuw treinwasinstallatie.

200 mensen 24 uur aan het werk

ProRail, Movares en bouwcombinatie VolkerRail en MNO Vervat hadden afgelopen zes weken dagelijks gemiddeld tweehonderd mensen aan het werk, zeven dagen per week en 24 uur per dag. Er werd 16 kilometer rijdraad voor de bovenleiding vernieuwd, 9.500 ton ballast, 10.000 kuub zand, 4.500 dwarsliggers, 100 kilometer kabel en ruim 5 kilometer spoorstaven. Op 1600 adressen werden verrekijkers uitgedeeld aan omwonenden zodat ze het werk konden volgen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.