Informatief

Met een ambulance naar Mongolië

De twee bevriende artsen Rick Schenau uit Boekelo en Leo Leijendekker uit Hengelo hadden het al jarenlang over een reis naar Mongolië. Ze waren nieuwsgierig naar die enorme leegte, naar hoe de mensen daar kunnen overleven en toen Rick in de krant een project zag waarbij iemand over een rally vertelde, belde hij Leo:  'We gaan een ambulance naar Mongolië brengen!' Het project bestond al (Mongolia Charity Rally) en ze hoefden alleen maar een oude ambulance te kopen en hem om te bouwen zodat ze er ook nog in konden slapen. En dan nog even naar Mongolië rijden natuurlijk... In En dan Nog Even Dit vertellen ze over de hoogte- en dieptepunten van hun reis.
Een derde vriend, Luigi D'Andrea ging ook mee op de 12.000 kilometer lange barre tocht. Ze vertrokken op 6 juli vanuit Londen. Aan de rally naar Mongolië deden 10 teams mee, die allemaal hun eigen route bepalen. De wagen is door sponsorgeld van allerlei zorginstellingen in Twente gekocht. Hij wordt in het kale, onbebouwde Mongolië ingezet als mobiel ziekenhuisje. Er is wel een ziekenhuis in de hoofdstad, maar dat is het wel zo'n beetje.
In het dagelijks leven zijn de drie avonturiers gewoon arts en eigenlijk hebben ze nog nooit eerder zo'n avontuur beleefd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.