Nieuws

Werkloosheid in Twente blijft licht stijgen

Het blijft zoeken naar werk op niveau in Twente
Het blijft zoeken naar werk op niveau in Twente
Het aantal werklozen in Twente blijft licht stijgen. Eind juni stond het aantal geregistreerde werklozen op 27.993, ten opzichte van 27.721 een maand eerder. Dat blijkt uit de Arbeidsmonitor van de regio Twente.
Daarmee blijft percentage van de Twentse beroepsbevolking dat werkloos is onveranderd staan op tien procent. Landelijk is dat 8.1 procent. De verwachting is dat de werkloosheid in Twente in de tweede helft van dit jaar zal toenemen tot elf procent. 
Een derde van alle Twentse werklozen heeft een leeftijd boven de 50 jaar.  Het percentage van jongeren onder de 27 jaar is naar verhouding klein: slechts 12 procent van de jongeren in Twente is werkzoekende. Tekenend voor de Twentse arbeidsmarkt is dat veel middelbaar en hoger opgeleiden werk zoeken op ongeschoold niveau, omdat zij geen werk kunnen krijgen op eigen niveau. Werkgevers maken daar gebruiken aan; zij nemen bij voorkeur hoger geschoold personeel aan voor minder gekwalificeerd werk. Dit belemmert de doorstroom op de arbeidsmarkt.  

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.