Nieuws

Voormalig Deventer wethouder Huizingh ziet af van wachtgeld

Marleen Huizingh
Marleen Huizingh
Voormalig wethouder Marleen Huizingh van de gemeente Deventer ziet er vanaf om nog langer wachtgeld te ontvangen.
De oud-wethouder Marleen Huizingh doet per 1 september afstand van de wachtgeldregeling. Ze hoopt zo een einde te maken aan alle negatieve publiciteit over haar wachtgeld. De Stentor schreef een aantal artikelen over het innen van wachtgeld door Huizingh, die haar in een dubieus daglicht stelden. 
Zo was Huizingh vorig jaar van april tot en met augustus slechts vijf maanden wethouder toen zij om prive redenen opstapte. Volgens haar was het wethouderschap moeilijk combineren met haar taak als alleenstaande moeder van drie kinderen. De Stentor ontdekte dat Huizingh al voor haar opstappen een relatie had met een nieuwe partner in het westen van het land en kort na het opstappen verhuisde naar Bloemendaal. Daar zou zij in een riante villa met zwembad wonen op korte afstand van de zee.
En jaar later ontvangt zij nog steeds wachtgeld van de gemeente Deventer, terwijl ze bij haar opstappen had gemeld niet langer gebruik te maken van de wachtgeldregeling dan strikt noodzakelijk. Dat zij het afgelopen jaar wachtgeld bleef ontvangen is rechtmatig, maar leverde Huizingh en haar partij D66 terugkerende kritiek op in de Deventer gemeenteraad.
Door alle negatieve publiciteit zou het Huizingh niet lukken om een nieuwe baan te vinden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.