Nieuws

Bonden tevreden met toezegging Bijenkorf

Bonden tevreden met  toezeggingen De Bijenkorf
Bonden tevreden met toezeggingen De Bijenkorf
FNV Bondgenoten is tevreden met de toezeggingen van warenhuis de Bijenkorf.
De Bijenkorf sluit vijf van de twaalf vestigingen, waaronder die in Enschede. Door de sluiting in Enschede komen 54 mensen op straat te staan. De Bijenkorf zegde eerder al toe die mensen zoveel mogelijk te begeleiden naar ander werk. Vandaag is dat nog eens bevestigd in een gesprek met de vakbonden.

Ook voor mensen met tijdelijk contract

In het sociaal plan staat dat het outplacementtraject, de begeleiding naar ander werk, alleen voor mensen met een vast contract geldt, maar de Bijenkorf heeft FNV Bondgenoten laten weten dat ook mensen met een tijdelijk contract aanspraak kunnen maken op een outplacementbudget van 3750 euro.
In totaal verdwijnen door de sluiting van vijf filialen de komende jaren 262 arbeidsplaatsen. De Bijenkorf wil toe naar  zes zogenoemde flagship stores in het westen en één in Maastricht. De andere vestigingen, alle winstgevend, gaan dicht. Enschede en Arnhem sluiten op 1 januari 2014. Breda, Den Bosch en Groningen gaan in 2016 dicht.
"De intenties van De Bijenkorf halen deels de scherpe randjes van het nieuws. Dat laat onverlet dat wij de komende tijd erop zullen toezien dat het niet bij woorden blijft," aldus FNV Bondgenoten-bestuurder Van der Veen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.