Nieuws

Boosheid en verontwaardiging over sfeeractie Vak P

KNVB verbaast over spandoek
KNVB verbaast over spandoek
Onbegrip bij KNVB-voorzitter Michael van Praag over de sfeeractie van de FC Twente-aanhang voor de wedstrijd tegen FC Utrecht van afgelopen zondag. Op twitter zegt Van Praag: "en dan gek opkijken als de combiregeling weer wordt ingevoerd."
Van Praag reageert op een spandoek met regels uit het geuzenlied van Vak P. Vak P ontrolde een enorm spandoek met de tekst 'Hasj, coke en pillen, zo gaan wij zondags op pad'. Volgens de Twente-aanhang hebben ze veel complimenten gekregen over de sfeeractie, maar werd er in onder meer Studio Voetbal schande van gesproken.

Niet zo zwaar bedoeld

FC Twentewoordvoerder Richard Peters zei vanmorgen in de TC Tubantia dat er niet zo zwaar aan getild moet worden. "Als je die drie regels zo ziet staan, kan ik me dat voorstellen", aldus Peters. "Maar zo zwaar is het niet bedoeld. Het zijn drie regels uit een geuzenlied van Vak P. Vroeger werd er in Vak Q 'sjaal, das en toeter' gezongen en in de jaren negentig heeft Vak P daar deze parodie op gemaakt. Het is een verhaal met een knipoog dus. In 1997 heeft de toenmalige burgemeester Mans deze tekst zelfs nog meegezongen, na de zege op Lilleström." Sfeeracties van Vak P worden voor aanvang van de wedstrijd ter goedkeuring voorgelegd aan FC Twente. Of dat ook in dit geval is gebeurd, is onduidelijk.
In een forum op de website van Voetbal International reageren forumleden boos, zijn ze verdrietig en verontwaardigd. Zij scharen zich achter Van Praag.
Voor Vak P is de commotie aanleiding om het assortiment uit te breiden met t-shirts.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.