Nieuws

Seks en technologie centraal tijdens GOGBOT Enschede

Het omstreden optreden van actiegroep Femen in 2012
Het omstreden optreden van actiegroep Femen in 2012
Erotec wordt het thema van de tiende editie van festival GOGBOT in Enschede. Dat heeft de organisatie bekend gemaakt. Van 5 tot en met 8 september zal het festival stilstaan bij de relatie tussen sex en technologie.
Tijdens het grootste multimedia-kunstfestival van Nederland zijn er door de hele stad optredens, lezingen, workshops, installaties en mediakunst te zien.
Voorgaande edities waren er festival-thema's als atumpunk, datapanic, power of googlization en internetmemes. De organisatie probeert daarbij steeds de relatie tussen technologie, beeldende kunst en populaire cultuur te leggen. Aan de hand van vier invalshoeken worden kunstenaars, denkers, vormgevers, fashion-designers, wetenschappers en techneuten uitgenodigd om iets samen te stellen.
In 2012 veroorzaakte een optreden van de actiegroep Femen tijdens GOGBOT flink wat opschudding. Drie vrouwen zaagden toen met ontbloot bovenlijf een kruis omver. De actie was volgens de ChristenUnie onnodig kwetsend en aanstootgevend. De partij wilde daarop de subsidie van het festival ter discussie stellen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.