Nieuws

Mogelijk staartje voor 'hasj, coke, pillen' sfeeractie Vak P

Het veelbesproken spandoek van Vak P
Het veelbesproken spandoek van Vak P
Het spandoek ’Hasj, coke en pillen. Zo gaan wij zondags op pad’ dat tijdens FC Twente-FC Utrecht in vak P van de Grolsch Veste werd ontrold, komt de tukkers mogelijk op een boete te staan. De KNVB heeft besloten de supportersactie voor te leggen aan de aanklager betaald voetbal. Dat meldt De Telegraaf.
Het spandoek schoot KNVB-voorzitter Michael van Praag in het verkeerde keelgat. Hij reageerde op Twitter: "En dan gek opkijken als de combiregeling weer wordt ingevoerd."

Verhaal met knipoog

Woordvoerder Richard Peters van FC Twente zei gisteren in de TC Tubantia dat er niet zo zwaar getild moet worden aan de actie. "Het zijn drie regels uit een geuzenlied van Vak P. Vroeger werd er in Vak Q 'sjaal, das en toeter' gezongen en in de jaren negentig heeft Vak P daar deze parodie op gemaakt. Het is dus een verhaal met een knipoog."
Tijdens het weekendoverleg van de KNVB is volgens de Telegraaf besloten de supportersactie voor te leggen aan de aanklager betaald voetbal, omdat clubs in het betaalde voetbal een voorbeeldfunctie hebben. Vandaag beslist de aanklager of hij een vooronderzoek tegen FC Twente start.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.