Nieuws

Goede zomer voor Overijsselse campings dankzij warme weer

De Overijsselse campinghouders halen opgelucht adem: na een slecht voorseizoen wordt er nu nog volop geboekt.
Met zonnig en droog weer kiezen veel vakantiegangers liever voor het eigen land. Het hoogseizoen is op de grotere campings vaak al maanden van te voren volgeboekt, maar de weken in het voor- en naseizoen zijn erg afhankelijk van het weer. In het voorseizoen was het koud en nat, en lieten de kampeerders het massaal afweten, maar de lange zomer heeft veel goedgemaakt.

Kampeerders doorgestuurd

Camping de Kleine Wolf in het Vechtdal zat de hele zomer bomvol; veel kampeerders die toch nog een plekje zochten zijn doorgestuurd naar collega's in de buurt, zodat ze wel in het Vechtdal bleven. Nu is er wel weer plek, maar is de bezetting veel hoger dan aan het begin van de zomer werd verwacht. 

Ook nu nog melden zich veel mensen bij de campings die dankzij de goede weersverwachting op het laatste moment hebben besloten nog een weekje te gaan kamperen.

Minder zonvakanties

De touroperators zijn minder blij met het weer, er zijn deze zomer minder zonvakanties verkocht. Voor de consument is dit positief, er is nog volop keus uit goedkope last-minutevakanties.
Bekijk de video in HD op YouTube.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.