Nieuws

Eis: negen jaar voor overvallen Enschede en Glanerbrug

Eis: 9 jaar voor overvallen
Eis: 9 jaar voor overvallen
Voor de rechtbank in Almelo is tegen een 30-jarige man uit Enschede een celstraf van 9 jaar geëist. De man zou eerder dit jaar een winkel in Enschede, een videotheek in Glanerbrug en twee Duitse treinreizigers in de trein tussen Enschede en Glanerbrug hebben overvallen.
Volgens de officier van justitie staat vast dat de Enschedeër de dader is van de drie gewapende overvallen en een mislukte overval, op een tankstation. Meerdere getuigen herkenden de man die een tijdje boven de overvallen winkel in Enschede heeft gewoond. Ook legde een medeverdachte belastende verklaringen tegen hem af.

Facebook

De verdachte werd in april opgepakt toen hij bij een visboer in Glanerbrug een visje at. Medewerkers van de viszaak herkenden hem van een foto op Facebook, die daar zou zijn geplaatst door één van de slachtoffers.
Sinds zijn aanhouding ontkent de Enschedeër. Hij zegt dat de medeverdachte hem valselijk beschuldigt. Zijn advocaat heeft de rechtbank om vrijspraak gevraagd. Hij beweert dat het onmogelijk is dat de slachtoffers de man hebben herkend. De overvaller was weliswaar op camerabeelden te zien, maar droeg een pet en een sjaal voor zijn gezicht. De advocaat stelt dat het hele dossier op drijfzand gebaseerd is.

'OM heeft tijd genoeg gehad'

Een verzoek van de officier van justitie, om de zaak aan te houden zodat het dossier aangevuld kan worden, is door de rechtbank afgewezen. Volgens de rechtbank heeft het Openbaar Ministerie genoeg tijd gehad om de zaak goed voor te bereiden. Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.