Nieuws

Enschede moet afboeken op grond in Vaneker

Kavels Vaneker goedkoper
Kavels Vaneker goedkoper
De gemeente Enschede moet opnieuw afboeken op bouwgrond. Het gaat om een waardedaling van bouwgrond in 't Vaneker. Dat kost de gemeente 323.000 euro.
Vorig jaar werd al ruim 60 miljoen afgeboekt op alle bouwgrond in Enschede. De gemeente ging er toen vanuit dat het leed geleden was. Dat blijkt nu niet het geval.
De eerste twintig kavels in 't Vaneker zijn nu opnieuw getaxeerd, de grond blijkt toch weer minder waard. Enkele maanden geleden bleek dat ook het geval in onder meer Roombeek, waar kavels maar niet verkocht werden. Na een prijsverlaging blijkt dat er wel belangstelling is en is er een optie op tien kavels in het hogere segment.
In 't Vaneker is in 2010 de uitgifte van kavels gestart, maar de verkoop is door allerlei procedures en onzekerheden flink vertraagd. Twee Enschedese makelaars zijn eerder dit jaar ingezet om te proberen de beschikbare eerste 20 kavels te verkopen. Daarvoor zijn nu zes opties, maar voor zover bekend is er nog geen verkocht. Er komen er uiteindelijk 80 op de markt. 22 september is er een informatiedag over de aankoop van kavels, maar ook over bestaande gebouwen in het gebied.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.