Nieuws

Haaksbergen zit met schadeclaim van landbouwbedrijf

Landbouwbedrijf Hemel
Landbouwbedrijf Hemel
Haaksbergen heeft te lang getreuzeld met de verplaatsing van landbouwbedrijf Hemel naar Tubbergen. Dat is voor het landbouwbedrijf reden om een schadeclaim in te dienen bij de gemeente Haaksbergen.
Landbouwbedrijf Hemel mocht niet uitbreiden op de huidige locatie aan de de Welmerweg in Haaksbergen. De veehouderij annex loonwerkbedrijf voor akker- en tuinbouw kwam met de gemeente overeen dat het bedrijf gebruik kon maken van een regeling om intensieve veehouderijen te verplaatsen naar Tubbergen.Daarnaast zouden de stallen aan de Welmerweg worden gesloopt en mocht Hemel in het kader van een rood-voor-roodovereenkomst twee woningen terugbouwen aan de Kalkdijk en de Oude Enschedeseweg in Haaksbergen.
De stallen zijn inmiddels gesloopt en de Raad van State is akkoord met een bouwvergunning voor de woning aan de Kalkdijk. De bestemmingsplanwijziging voor een woning aan de Oude Enschedeseweg is eveneens goedgekeurd. Maar het landbouwbedrijf vindt de procedures te lang duren en dat de vertragingen schade toebrengen aan het bedrijf. Haaksbergen wordt daarvoor aansprakelijk gesteld. Het landbouwbedrijf heeft de kwestie bij de rechter aanhangig gemaakt. Wethouder Diepenmaat van Haaksbergen laat weten zich niet te herkennen in de kritiek en wijst alle aansprakelijkheid af.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.