Nieuws

Foodsharing slaat aan in Overijssel

Weggooien kan altijd nog. Op de website Foodsharing.nl kan je voedsel dat ongebruikt in de kast staat delen met anderen. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.
Per jaar gooien we met elkaar voor 2,5 miljard euro aan goed voedsel weg. Want wat doe je met een blik bonen die je eigenlijk niet lust, of met een pak afbakbroodjes terwijl je oven al maanden kapot is. Weggooien is toch zonde. Je kan het ook weggeven, of ruilen voor iets wat je wel kunt gebruiken. Dat is de gedachte achter de website foodsharing.nl. Belangrijkste doel is dat mensen zich er bewust van worden dat etenswaren die ze zelf weggooien voor een ander nog best bruikbaar kunnen zijn.

Gratis eten voor studenten

Voor Natuur en Milieu Overijssel is het tegengaan van voedselverspilling al jaren een speerpunt. Vandaag konden daarom nieuwe Zwolse studenten kennismaken met het fenomeen foodsharing. In een kraampje mochten ze gratis allerlei etenswaren uitzoeken, ingezameld door het personeel van Natuur en Milieu. Voor veel studenten is een plek om gratis eten te scoren een uitkomst.
Foodsharing.nl is geen concurrent van de voedselbank. De site is bedoeld voor kleine hoeveelheden, aangeboden door en voor particulieren.
Bekijk de video in HD op YouTube.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.