nieuws

Politie arresteert man uit Steenwijk in moordzaak Halil Erol

De politie heeft dinsdag een 37-jarige man uit Steenwijk in zijn woning aangehouden voor betrokkenheid bij de verdwijning van en de moord op Halil Erol in februari 2010.
In deze moordzaak is de politie al geruime tijd driftig op zoek naar aanknopingspunten op meerdere locaties in Nederland. Er zijn in het verleden meer aanhoudingen geweest. Onder meer zijn ex-vrouw en een 33-jarige man  uit Meppel werden verdacht van betrokkenheid. 

Handel in hennep

Uit onderzoek is gebleken dat Erol vermoedelijk betrokken was bij de handel in hennep. Lichaamsdelen van het verdwenen slachtoffer zijn later teruggevonden in de Steenwijksche Aa bij Eesveen en natuurgebied De Kiersche Weide bij Wanneperveen. De auto van het slachtoffer werd uitgebrand teruggevonden in het Groningse Haren. In de omgeving van Rotterdam en Zoetermeer dook het kenteken van de auto meermalen op.
De politie meldt dat het onderzoek nog in volle gang is en dat meerdere aanhoudingen niet worden uitgesloten.

Terugblik zaak Halil Erol

Begin van het jaar 2010 verdwijnt Halil Erol van de aardbodem. Niemand weet waar hij is of wat er met hem is gebeurd. Ruim een maand later stuurt de politie een opsporingsbericht naar de media. Tips komen er weinig. Wel wordt de auto van Halil uitgebrand terug gevonden in Haren bij Groningen.
De Turkse gemeenschap in Steenwijk begint zich te roeren. De politie doet te weinig in hun ogen. In de zomer worden de armen en benen van Halil Erol gevonden in de Steenwijker AA. Kort daarop wordt de ex-vrouw van Halil aangehouden en ook haar nieuwe vriend word aangehouden en verhoord. Later worden zij weer vrij gelaten bij gebrek aan bewijs. De politie richt de pijlen daarna op het criminele circuit.
Er zijn aanwijzingen dat Halil zich bezig hield met de illegale handel in hennep. Het levert niets concreets op. Daarna blijft het lang stil rondom de zaak tot begin dit jaar weer lichaamsdelen worden gevonden. Schaatsers vinden de stoffelijke resten in natuurgebied De Kiersche Weide. Hierop wordt de zaak heropend. En vandaag blijkt er dus een doorbraak zijn geweest.
Bekijk de video in HD op YouTube.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.