Nieuws

Man in Zwolle aangehouden voor kledingdiefstal

Politie pakt kledingdief op
Politie pakt kledingdief op
De politie heeft gisteren op de Westerlaan in Zwolle een 30-jarige man uit Georgië aangehouden. De man had geprepareerde tassen en vermoedelijk van diefstal afkomstige kleding bij zich.
Een surveillerende agent zag rond vier uur op de Veemarkt drie mannen staan die zich verdacht gedroegen en bij het zien van de agent snel wegliepen. Eén van de drie kon voor controle worden staande gehouden maar wist vervolgens te vluchten. Op de Westerlaan is hij na een korte achtervolging vervolgens aangehouden.
De man kon geen identiteitsdocument tonen en het vermoeden was dat hij geprepareerde tassen bij zich had. Op het politiebureau bleken de tassen van de man inderdaad geprepareerd voor winkeldiefstal. Daarnaast werden in één van de tassen meerdere kledingstukken aangetroffen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. Aan de kledingstukken zaten nog beveiligingslabels. De tassen en kleding zijn in beslag genomen en de politie doet verder onderzoek. De man is ingesloten en er wordt nog verder onderzoek gedaan naar de identiteit van de andere twee mannen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.