Nieuws

OM: "Agent wordt niet vervolgd voor schietincident Almelo"

Politieagent niet vervolgd
Politieagent niet vervolgd
De agent die op 24 maart betrokken was bij een schietincident in Almelo wordt niet vervolgd. Dat heeft het Openbaar Ministerie Oost-Nederland vandaag bekend gemaakt.
Uit onderzoek is volgens het Openbaar Ministerie gebleken dat de agent volgens de richtlijnen heeft gehandeld. De agent schoot bij een achtervolging op een man die werd verdacht van een gewapende overval op een ijssalon aan de Wierdensestraat in Almelo.

Na twee waarschuwingsschoten gericht geschoten

De agent probeerde de verdachte eerst aan te houden met behulp van pepperspray, maar de verdachte wist te ontkomen. Hierop zette de agent de achtervolging in. Tijdens de achtervolging waarschuwde hij meerdere keren dat hij zou gaan schieten. Omdat de verdachte niet reageerde, schoot de agent eerst twee waarschuwingsschoten waarna hij twee keer gericht schoot op de benen van de verdachte. Het eerste schot miste doel, het tweede schot raakte de verdachte in zijn onderrug en bil.
Volgens het Openbaar Ministerie mocht de agent zijn vuurwapen gebruiken, omdat de man op het perron verdacht werd van een gewapende overval en hij probeerde te ontsnappen. Temeer omdat een lichter geweldsmiddel, de pepperspray, geen effect had gesorteerd.
De verdachte zit een gevangenisstraf uit van 10 jaar voor de gewapende overval.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.