Nieuws

Vak P van FC Twente bedankt analisten voor ophef spandoek

Vriendelijk bedankje van Vak P
Vriendelijk bedankje van Vak P
'Hartelijk dank voor de aandacht, ze zijn bijna allemaal uitverkocht.' Dat is de tekst op een bedankkaart van de supportersvereniging Vak P van FC Twente aan de NOS en RTL.
In de envelop zit ook één van de laatste t-shirts waar Vak P het over heeft.
Het gaat om de t-shirts met de tekst 'Hasj, coke en pillen, zo gaan wij zondags op pad'. Het t-shirt wordt sinds maandag verkocht in de webshop van Vak P en vliegt de deur uit. Zoals Vak P zegt: 'Het is bijna uitverkocht'.
De tekst stond zondag op een spandoek in Vak P, de zogenoemde sfeeractie. Jack van Gelder in Studio Voetbal en Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee in Voetbal International spraken er schande van. Daar kwam de volgende dag nog de kritiek van KNVB-baas Michael van Praag overheen.
De FC Twente-aanhang vindt de ophef belachelijk. De tekst op het spandoek, en het t-shirt, is een regel uit het geuzenlied van Vak P, dat als sinds de jaren 90 wordt gezongen. Het is een parodie op het supporterslied van Vak Q, de supportersvereniging uit de tijd van het Diekmanstadion. Nog nooit heeft iemand er een probleem van gemaakt.
Volgens FC Twente moet die tekst niet zo zwaar worden opgenomen. De club beoordeelt voorafgaand aan de wedstrijd de sfeeractie van Vak P. ook in dit geval is doe goedgekeurd.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.