Nieuws

Crowdfunding maakt projectie op Peperbus Zwolle mogelijk

Voorbeeld van videomapping
Voorbeeld van videomapping
Tijdens het Beeldbuis Filmfestival over twee weken in Zwolle komen er projecties op de Peperbus. De organisatie heeft via crowdfunding genoeg geld bij elkaar gekregen om dat mogelijk te maken.
De projecties kosten 6.300 euro, voor twee avonden van 21.00 uur tot middernacht. Dat geld is door 94 donateurs bij elkaar gebracht. Een kunstenaarscollectief maakt speciaal voor de Peperbus een videokunstwerk. Zo zouden ze via het zogenoemde videomapping kunnen laten lijken dat de Peperbus wordt afgebroken. "Maar die video maken ze niet hoor", zegt organisatrice Hulsink.
Tijdens een deel van de projectie bespeelt de beiaardier van de Peperbus het carillon. Met toestemming van de bewoners van het Maagjesbolwerk worden er vanuit het appartementencomplex twee sterke beamers op de toren gericht waardoor de hele stad de video kan zien.
Het Beeldbuis Filmfestival is een festival met dat draait rond film en video in het centrum van Zwolle met op zondag een competitie voor korte film in Theater de Spiegel.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.