Betaald voetbal

Tannane voor het eerst in basis bij Heracles

Heracles-trainer Jan de Jonge kiest tegen PSV voor vrijwel hetzelfde elftal als vorige week, toen tegen SC Heerenveen de eerste overwinning (4-2) van het seizoen werd behaald.
De enige wijziging is noodgedwongen: spits Matthew Amoah is de komende weken uitgeschakeld met een hamstringblessure; hij wordt vervangen door Oussama Tannane, die voor het eerst bij Heracles in de basis begint.

Hersteld van blessures

Thomas Bruns is weer hersteld van zijn bovenbeenblessure, maar de middenvelder moet dus op de bank beginnen. Ook verdediger Jeroen Veldmate is weer fit. Dario Vujicevic (hamstring) en Aleksei Kangaskolkka (voet) ontbreken nog wel.

Enorme stimulans

De overwinning op Heerenveen is een grote mentale opsteker geweest voor de Almelose ploeg: “Dat merk je aan alles”, zegt De Jonge. “De sfeer was vooraf niet slecht, maar die wedstrijd van zondag is wel een enorme stimulans geweest voor de komende maanden.”

Geen abc’tje

Het lijkt op voorhand een lastige opgave te worden om de zege op Heerenveen een passend vervolg te geven. Heracles wist in de eredivisie nog nooit van PSV te winnen en de ploeg uit Eindhoven is uitstekend aan het nieuwe seizoen begonnen met drie overwinningen op rij. De Jonge: “Ik vind het een uitstekende ploeg, met een goed positiespel en een roulerend middenveld. Het zal geen abc’tje voor ons worden.”
Heracles – PSV begint zaterdag om 19.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Wiedemeijer. De wedstrijd is live te volgen via Radio Oost.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.