Nieuwsbrief

Over Adel

Havezate Den Alerdinck
Havezate Den Alerdinck
Zaterdag in Over Adel aandacht voor de Nouveau Riche: succesvolle zakenmensen die landgoederen, havezaten en kastelen kopen van de adellijke families in Overijssel.
Of leden van de Ridderschap van Overijssel blij zijn met deze ontwikkeling is nog maar de vraag. Feit is wel dat in enkele gevallen de welgestelden zonder titel de redders zijn van het culturele erfgoed in Overijssel. Het onderhouden van landgoederen is namelijk een kostbare aangelegenheid.
Esther Rikken neemt een kijkje bij Wouter & Susanna Koning. Wouter Koning heeft geld gemaakt in de diervoederindustrie en kocht als investering landgoed Den Alerdinck in Laag Zuthem. Een geweldig optrekje waar hij al zijn geld in heeft gestoken. En … dat is te zien. Esther bezoekt het landgoed met cameraman Gerard Hellwich die er mooie beelden weet te maken.
Huis te Breckelenkamp in de gemeente Dinkelland heeft een enorme historie. In de jaren 90 is het gekocht door Matthijs Wanrooij, die eind jaren 60 succesvol was in de computerbranche. Een enorme verbouwing vond plaats want voordat de familie Wanrooij het huis ging bewonen had het jaren de functie van jeugdherberg.
Twee succesvolle zakenmannen met liefde voor het culturele erfgoed hebben er voor gezorgd dat er voor landgoed Den Alerdinck en huis Breckelenkamp een goede toekomst in het verschiet ligt.
Over Adel wordt zaterdag uitgezonden om 16.21 uur en elk uur herhaald.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.