Nieuws

Twee mannen in Bornerbroek aangehouden voor rommelen met gokkast

Gokkasten worden vaker gemanipuleerd
Gokkasten worden vaker gemanipuleerd
De politie heeft donderdagavond in Bornerbroek twee mannen aangehouden die in Café Brockie mogelijk aan het rommelen waren met de gokkasten.
De uitbaatster van het café vermoedde dat de twee er op uit waren om de gokkasten te manipuleren. Ze wist namelijk dat de mannen een week of twee geleden daarvoor waren opgepakt in een café in de Achterhoek. De uitbaatster is familie van de mensen achter de firma die de speelautomaten verhuurd.
Ze herkende de mannen direct toen deze haar café binnen kwamen en achter de gokkasten gingen zitten. Ze wachtte niet af. "Ik heb direct de politie gebeld. Ik wist dat ze bij hun aanhouding in de Achterhoek een steekwapen bij zich hadden." Ze weet niet of de mannen tijd genoeg hebben gehad om met de gokkasten te rommelen. "Ik hoop het niet, want je merkt het niet." De politie heeft de mannen opgesloten.
Het manipuleren van gokkasten komt vaker voor. Vermoedelijk gebruiken de daders een elektronisch hulpmiddel waarmee ze de gokkast zo kunnen manipuleren dat deze grote bedragen uitkeert. Soms zijn de scores zo hoog dat de gokkast niet uit kan keren omdat er te weinig geld in zit.

Tweet wijkagent:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.