Nieuws

Eis vijf en negen jaar cel in hoger beroep schietzaak Zwolle

Locatie van de schietpartij in Zwolle vorig jaar
Locatie van de schietpartij in Zwolle vorig jaar
Het Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep bij het Hof in Leeuwarden negen en vijf jaar cel geëist tegen een vader en zoon uit Zwolle. Beiden worden door justitie aangemerkt als respectievelijk hoofdverdachte en medeverdachte in een geruchtmakende schietzaak in Zwolle.
Beide mannen worden door justitie als de grootste boosdoeners gezien in een familievete, die werd beslecht met vijf schoten uit een vuurwapen op 21 januari vorig jaar in de drukke Thomas a Kempisstraat in Zwolle. Daarbij raakte een 17-jarige jongen gewond, die als gevolg daarvan een dwarslaesie opliep. Verantwoordelijk voor de geloste schoten zou de 44-jarige zoon zijn, terwijl de 63-jarige vader niets deed om de schietpartij te voorkomen.
In de rechtszaak bij de rechtbank in Zwolle eiste het OM negen jaar cel tegen beide verdachten. De rechtbank veroordeelde hen tot zeven jaar cel voor de zoon en zes maanden voor de vader. Tegen deze lagere straffen ging het OM in beroep.
Overigens maakte ook een 17-jarige kleinzoon deel uit van de schietpartij. Die nam de schuld van het schieten met het vuurwapen op zich, maar zowel het openbaar ministerie als de rechter tilt er zwaar aan dat vader en opa de kleinzoon zouden hebben opgehitst om te schieten. De kleinzoon werd eerder door de rechtbank veroordeeld tot zeven jaar cel.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.