Nieuws

Bestuurders Deltion leggen als eerste schoolbestuur eed af in Zwolle

Het bestuur van het Deltion College in Zwolle heeft vandaag als eerste schoolbestuur in Nederland een eed afgelegd. Daarin beloofden de bestuurders onderwijs centraal te stellen en altijd uit te gaan van het belang van de leerling.
Het schoolbestuur heeft in het bijzijn van minister Jet Bussemaker van Onderwijs beloofd dat het zich zo goed mogelijk zal gedragen. Zij  zeiden hun functie integer uit te oefenen, zich dienstbaar op te stellen aan de publieke en maatschappelijke zaak en zich te gedragen naar de wetten, reglementen en gedragscodes die van toepassing zijn. De bestuurders Bert Beun en Marc Otto van het Deltion College zijn de enige mbo-bestuurders in Nederland die zo'n eed afleggen.

Bussemaker: Eed is statement voor rest van het onderwijs

De commissie Halsema die de misstanden bij de ten onder gegane onderwijskolos Amarantis onderzocht kwam in haar rapport met de aanbeveling dat bestuurders in het onderwijs zo'n eed afleggen. Bussemaker zei vanochtend dat ze hoopt dat de eed die de bestuurders in Zwolle aflegden, een statement is voor de rest van het onderwijs.
Bekijk de video in HD op YouTube.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.