Betaald voetbal

PEC Zwolle onderschat Cambuur niet

Trainer Ron Jans is niet bang dat de reeks overwinningen van PEC Zwolle zaterdag in de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur wordt beëindigd: “Als ik zie hoe er wordt getraind – met veel plezier, werklust en kwaliteit – dan heb ik het gevoel dat we aan de goede kant zitten.”
De spelers van PEC Zwolle zijn de afgelopen weken overladen met complimenten, hoge beoordelingen en uitverkiezingen voor nationale (jeugd-)selecties. Toch heeft Jans de indruk dat zijn selectie daar heel volwassen mee omgaat: “We zijn allemaal mensen, dus op de trainingen coachen we ook op dit soort dingen. Maar ik bespeur weinig arrogantie of gemakzucht. En wat dat betreft heeft FC Groningen ons ook een goede les gegeven, want zij waren volgens mij niet klaar voor Cambuur.” FC Groningen, dat tot vorige week nog zonder puntenverlies was, ging zaterdag namelijk met liefst 4-1 onderuit in Leeuwarden.

Leuke wedstrijd

Jans merkt wel dat de buitenwacht anders naar PEC Zwolle gaat kijken door de successen: “Nu verwacht iedereen dat we wel even winnen van Cambuur. Maar dan doe je Cambuur te kort. Het is een ploeg die wil voetballen; ze peren niet alleen de bal naar voren en liggen niet alleen maar met de kont voor de goal. Dus ik verwacht dat het een leuke wedstrijd gaat worden.”

Lekker voetballen

De opdracht die hij meegeeft aan zijn ploeg is kort maar krachtig: “Gewoon lekker voetballen. Als dat lukt, dan voetballen we waarschijnlijk ook goed en dan is de kans groot dat we winnen.”

Broerse op bank

Jans kiest tegen Cambuur voor hetzelfde elftal als vorige week: Joost Broerse begint dus op de bank. Diederik Boer (lies), Furdjel Narsingh (enkel) en Ronnie Reniers (lies) ontbreken vanwege blessures. Giovanni Gravenbeek is deze week ziek geweest, maar doorstond vrijdag de laatste test en zit dus gewoon bij de selectie.

De aftrap is zaterdag om 20.45 uur en Bjorn Kuipers is de scheidsrechter van dienst. Het duel is live te volgen via Radio Oost.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.